Reklama
 
Blog | Milada Jašová

Najít svůj vnitřní rytmus na vlnách Létajícího koberce.

Na koncertě Létajícího koberce jsem byla už několikrát a vždy jsem odcházela v dobré náladě a mé tělo bylo nabité energií. Zbavená těžkého balvanu únavy a starostí, se kterým jsem na koncert přicházela. Přemýšlela jsem čím to je, že i když jsem přišla na koncert vyčerpaná z práce, odcházím z něj nabitá energií, plná života a šťastná.

Koncert Létajícího koberce je spíše společná taneční meditace než klasický koncert kapely, která se nám snaží hudbou něco sdělit a my se snažíme to sdělení rozluštit.

Na koncertě Létajícího koberce můžeme poslouchat, zavřít oči, uvolnit svou fantazii, dát volno rozumu, sebekontrole a nechat promluvit své tělo bez jeho rozumové cenzury. Anebo můžeme své tělo nechat vyjádřit pohybem. Přirozený pohyb je pro tělo obrovskou relaxací, působí osvěžujícím účinkem nejen na naše orgány, ale také na duši.

Hudba Létajícího koberce nám to dovolí, hrají delší rytmické pasáže v jedné skladbě, které nenásilně přechází v jiné, buď intenzivnější nebo zklidňující. Na jejich hudbě se dá protancovat do takzvaného duševního transu, kdy se ocitneme na parketu jen my, naše tělo a tóny.

Reklama

Navíc bývá v sále příjemné přítmí, jsou rozsvícené jen svíčky, takže je atmosféra intimnější.

Člověk se tak může ponořit do sebe a poslechnout si, co mu říká jeho vlastní tělo. Najít svůj přirozený rytmus, znamená najít své já a ztotožnit se sebou samým a tím se osvobodit od nepřirozených, ochranných, způsobů chování.

Donedávna hrál Létající Koberec pravidelně v kulturním centru Vltavská.

Tyto pravidelné večery se přesunuly do Strašnického divadla, kde společně s Raducou Vojáčkovou taneční lektorkou 5 rytmů nabízejí skvělý hudební i osobní zážitek nazvaný Neverending party .